Larsdagen

Larsdagen, eller Larsmäss var en viktig dag i det tidigare bondesamhället. Den som uppmärksammades var st. Laurentius, en romersk diakon som jag berättat om tidigare 👇


Han finns avbildad i flera kyrkor och är sannerligen någon för oss diakoner att se upp till.


I det gamla bondesamhället var Larsdagen en märkesdag som i norr betydde att höstens frost var i antågande så skörden skulle vara bärgad till Larsmäss, i söder att slåttern skulle vara klar.

Och när jag skrev detta kom jag att tänka på min pappa. Igår var det inte bara min systers dödsdag utan även på dagen sju månader sen pappa gick bort. Innan han blev sjuk tyckte han att det var roligt att läsa min blogg och han tyckte oxå att det var kul när han var med i den. Han kommenterade vid ett par tillfällen att jag nästan alltid började (eller slutade) med nån berättelse om något intressant… som nu om st Lars.


Nåväl… idag har vi haft gäster. Förmiddagen ägnade vi åt att stöka runt lite och förbereda. Jag gjorde mandarinpaj och maken tilläggshandlade.

(null)

Vid tre kom våra gäster - en arbetskompis till maken och hans fru. Vi fick en trevlig eftermiddag med fika, snack och grillat.

(null)

(null)
Här ligger jag bra mellan mattes och husses ben, sa Rambo 

(null)
Vi fick en jättesöt mini-hortensia. Har aldrig sett en sån förut 💝

När gästerna åkt diskade jag hälften av disken och sparar resten till imorgon så slipper jag torka (sa latmasken 😁). Kvällen har spenderats vid Tvn med lite egenvård som skalpmassage med nässlor och så har jag målat naglarna med ett nagellack jag köpte på rea för 18kr på apoteket igår. Vilket fynd 💅🔶

(null)
🔶

🥩 Godnatt världen 💅




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0