Läkarbesök och sockerkaksnoja

Gårdagen blev ovanligt nog som jag planerat den! Jag åkte till terapin och skippade ikonmålningen. Det vore oschysst på många sätt att gå dit när man är hemma från jobbet och är dunderförkyld. Och varför ska jag dit när jag fungerar knapphändigt. Jag orkade iaf göra kycklingwok av färdigstrimlad kyckling och en påse wokgrönsaker, ett steg mot bättring. Janne gick och la sig efter middagen, han skulle jobba natt. Bekki satt och gjorde ordning inbjudningskort till sin student. Själv gjorde jag klar Jennifers kofta så nu kommer hon ha en likadan som prinsessan Estelle.

       

Imorse gick jag upp sju, duschade och körde Bamse till dagis efter en snöig promenad. Min franske läkare är den bästa som finns! Det var ett återbesök efter gallstensutredningen... och han hade först fått besked om att det inte fanns nånting i vare sig galla, bukspottkörtel, binjurar, njurar eller lever... förutom lite fett i levern... men sen hade han fått ett nytt besked om att det fanns en 3mm stor sten i gallan, eller en polyp, eller en godartad knöl. Nej, det känns inte motiverat att operera den! Och kirurgerna skulle nog ha synpunkter på det oxå. Vi avvaktar. Har jag haft känningar i 15 år och bara ett enda gallstensanfall så kan det dröja till nästa. Sen pratade vi övervikt, värk, borrelia, nagelsvamp och förkylning. Jag ska jobba lite mer med Itrim innan han remitterar mig till överviktsenheten för de vill att man ska ha provat allt innan de tar emot en ny patient. I maj ska jag på provtagning för sköldkörteln, salt och järnserum men han la oxå till borrelia, B12 och D-vitamin på mitt önskemål. Om proverna visar positivt på borrelia ska vi diskutera en ev. antibiotikakur avpassat för borrelia. I Sverige finns ingenting som heter kronisk borrelia, men i Norge och Tyskland tänker man helt annorlunda och han kan tänka sig att låta mig prova eftersom han vet patienter som blvit av med värk på det sättet. Sen får jag jobba vidare med Itrim när jag piggnat till. Han lyssnade på lungorna och sjukskrev mig veckan ut så jag får en chans att återhämta mig. Det är lite bättre idag, men inte alls bra.

                                     

När jag kom hem ringde jag mamma och kollade läget, de har fullt upp med fasteinsamling och annat. Sen sov jag en stund i vardagsrumssoffan. Jag har levt på sockerkakan jag bakade i söndags och mjölk. Det har ersatt lunchen i två dagar nu. Idag blir det den sista biten till lunch och nu har jag en ny i ugnen. I söndags skar jag äpplen i skivor och doppade dem i socker och kanel, idag blir det björnbär doppade i socker. Björnbär känns sura i en sockerkaka, men jag vill ha nåt som smaksätter den. Galet kanske... men men... jag lär rapportera i nästa blogg. Man måste våga prova för att hitta nya favoriter. Och att hitta nya sockerkaksfavoriter när man behöver gå ner i vikt är vansinne, men jag får lön på fredag och mår förhoppningsvis bättre då, DÅ ska jag åka och handla och DÅ blir det grönsaker, frukt på riktigt och nyttiga proteiner. Just nu har vi inte mycket hemma och absolut inte en enda grönsak.

Nu ska jag gå och kolla kakan, bänka mig vid TV:n och se nåt uppbyggligt från boxen kanske? Och virka matta till landet!

                   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0