Tid för eftertanke

Efter två nätters urusel sömn sov jag riktigt gott inatt... dock har jag drömt en hel del. Två ganska oklara drömmar om trattkantareller samt en svår tågolycka innefattande ett barn i 6-7 årsåldern, hon uppenbarade sig i en svart kåpa utanför kyrkan.... dessa två drömmar är inte på något sätt konstiga efter gårdagens händelser.
 
 
För övrigt kan jag meddela att all värk i kroppen är borta igen. Om det har att göra med om den lilla flickan hittat ljuset eller om det beror på att jag sovit gott låter jag vara okommenterat. Jag bara konstaterade det när jag satte mig i bilen imorse!
 
Men det tredje drömmen är rätt mysko. Den är kort men mycket klar. Jag var hemma hos en vän och rätt var det var kom ett brunt litet undernärt marsvin fram och hoppade upp i en av hennes blomkrukor och började tugga i sig av växten. När jag ropade på henne och frågade (för hon hade ingen bur i lägenheten varifrån den kunnat rymma) så sa hon "ojdå, jag trodde den hade dött" och så gick hon ut i köket igen. Jag tog med det lilla marsvinet hem...
 
Mina mycket saknade tjejer - Drutten (Jens), Pinglan (Bekkis), Tova och Bagheera (Druttens dotter). Två andra älsklingar på bilden är min kära make och min (näst Bamse) favorithund - Emma (R.I.P). Hon var något utöver det vanliga <3
 
Ragnar älskar mina nyinköpta örhängen. Han älskar att slita ut dem och tugga på dem... den divan!
 
Jag gick upp en timme före väckarklockan, kunde inte somna om efter Janne kommit hem från nattpasset och Bamse haft sitt glädjefnatt. Gosade med Ragnar, Facebookade och knypplade en timme innan jag gick ut med Bamse och åkte till jobbet.
 
                    
 
Idag hade vi filmvisning på temat "Tid för eftertanke" med filmen "Godheten", mackfika och samtal kring filmen. Efteråt tänkte jag åka ut till Skogskyrkogården och sätta en blomma på syrrans grav för hon skulle fyllt 49 år idag... men mamma hade ringt på min telefonsvarare så jag ringde upp henne och de hade varit där redan. Vi bestämde att jag åker dit och tänder ett långtidsbrinnande ljus till allhelgona istället...
 
Bilder från "Gunillas resa" som jag fick av barnen när jag fyllde 50 år. Det är bilder på syrran när hon kastat peruken sista sommaren med cancer, när hon sjunger på farfars 75-årsdag, en plojbild när vi besöker kusinerna i Skåne samt innan hon tappade håret sista sommaren.
 
...så jag åkte hem istället. Jag tycker om att vara på Skogskyrkogården en stund när jag åker dit, men idag trodde jag att Janne skulle ha pendlarbilen (vår lilla snåla dieseldrivna) så jag la på ett kol, han skulle ju jobba natt. Men han och bonden hade precis satt sig för att fika i godan ro när jag kom hem. Jag kunde bjuda på goda lax-smörgåsar som blivit över från mackfikat på jobbet.
 
Bamse och jag har trotsat älgjakten utan signalgula västar, vi har ätit middag och jag har diskat en jättedisk. Fattar inte att vi skitar ner så mycket porslin på två personer... men det gör inget för jag finner en vila i handdiskandet. Det är helt ok!
 
Nu ska jag titta på lite TV tror jag, knypplingen spar jag till imorgon. Och om det inte regnar ska Lill-Bams och jag ut i skogen och jaga svamp!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0