Men läs bruksanvisningen för f-n!

Och här sitter jag utan känsel i fingertopparna. Dum i huvet förstås. Nå, lite känsel har jag väl men fingrarna är skrumpna som om jag legat i vatten ett par timmar.
 
Imorse var jag så sugen på att baka nåt så jag tänkte först frosta av frysen, sen göra ren ugnen och till sist åka och handla bland annat ingredienser till nåt gått fikabröd.  På morgonpromenaden fantiserade jag om Dumlekakor och Bullar, kanske Morotskaka? Eller varför inte en Cheesecake? DET var länge sen! Vår spishäll sprack precis när jag skulle till Vadstena så Janne köpte en begagnad spis/ugn när jag var där. Skitsnygg men superskitig. Janne har sagt att han ska ta med alla ugnsplåtar och galler till jobbet och göra rent den där med bättre utrymmen och kanske högtryckstvätt, vad vet jag, men det har inte blivit av. Han har ju jobbat häcken av sig. Nu har hans semester börjat och jag tänkte att jag kan väl göra det hemma då. Jag har ju tid.
 
                                   

Sagt och gjort. Frysvarorna plockades ur i kylväskor, Janne lyfte ut vår lilla frysbox på altanen där den snabbt av-isades, jag satte igång med ugnen. Först leta ugnsrengöring. Grejorna flyttas lite hit och dit i vårt trånga hem. Nu  hittade jag en ugns-rent i hyllan som jag inte sett förut, men den såg lite ut som grönsåpeförpackningarna så jag sprutade ner ugnen, kom på att jag ville ha scotch-svamp till det så jag rev ut allt under diskbänken, snyggade upp och torkade rent där och hittade det jag sökte. Svabbade i ugnen och lät stå, svabbade plåtar, Janne kommer in och frågar om jag använt "det där". Jo, det stack lite i händerna, svetten rann och lite däven i huvet men jag tänkte inte så mycket på det, jag mår ju aldrig riktigt bra numera och jag är väl människa nog att göra ren en ugn!!! "Men läs bruksanvisningen för i h-e". Jodu. Starkt frätande. Använd skyddskläder, handskar och skyddsglasögon! Får du det i ögonen, åk in akut. Vid kontakt med huden, skölj i rikligt med vatten... Och jag som tyckte det var ett piss-medel för allt blev bara halt men okej då, det blev väl rent i alla fall. Provade att tvätta händerna i tvål och vatten, sen diskmedel och vatten, lika hala händer ff. Sticker i händerna, svetten forsar. Jag går in i badrummet och låter vattnet skölja länge över händer och underarmar och det såphala försvinner. Mina fingeravtryck likaså. Nå, där står båda ugnarna med det starkt frätande medlet och ugnsplåtarna i duschkabinen med detsamma. Drog på mig ett par diskhandskar och tänkte att det måste ju göras så jag svabbar och svettas, svabbar och svettas, duschar plåtar och sköljer diskbänk... sen slänger jag handskarna, tvättar händerna och smörjer in händer och armar med olivolja, vill inte ha något smörj innehållandes skumma ingredienser efter denna beta.  Sen lägger jag mig i sängen till svettningarna upphör och huvudet klarnar.
 
 
Janne hade fått medlet av någon som jobbade med städning av storkök blandannat... och jag har väl aldrig läst en bruksanvisning på nåt jag har hemma, det gör jag i affären i så fall. Denna såg ut som grönsåpa och kändes som grönsåpa eftersom allt blev så halt. Och vi har lådvis med flaskor, allt från lampolja till WC-rent efter våra olika lantställen och båten som efter flytten alla samlats här.
 
Nå slutet gott hoppas jag. Jag ska gå ut med Bamse en sväng och försöka få tillbaka lite energi. Frysvarorna är iplockade igen. Nån bakning blir det inte med mina känsellösa russinfingrar, får se om det går att knyppla och göra rent akvariet istället.
 
 
Igår knypplade jag hela dagen och det var toppenkul! Har provat att lägga in pärlor istället för att göra mandlar och det blev skitsnyggt tycker jag.
 
Janne lägger tak på bodarna i stormen. Den farligaste platsen att vistas är hemma!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0