Nyårskrönika 2016

Foto: Thomas Carlgren
 
Ett intressant år har gått till historien och det är åttonde året i rad jag skriver nyårskrönika! Jättekul ju! Här är 20092010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015.
 
Här är mitt 2016 i korta drag...
 
Januari blev en månad som innehöll både elände och glädje. Jag led av mycket värk, men det uppvägdes annat. Jag älskar mitt jobb och månaden förgylldes dessutom av en liten Rambo, en sjumånaders chihuahuapojke, som kom till oss. Min lilla knyppelkurs startade sin fjärde termin och jag började jobba med uppsatsen - sista momentet i mastern.
 

Sista dagen i januari och de första dagarna i februari tillbringade jag och kollegan i Blekinge, en research inför vårens kulturresa. Det blev lite extra spännande med en fönsterputsare som plötsligt stod i rummet tidigt på måndagsmorgonen samt ett flygplan som gick sönder. Denna intensiva månad fortsatte med spänningstema.  Bland mycket annat så blev Rambo sjuk, jag fick saker i brevlådan som jag så småningom polisanmälde, årsmöte i Knyppelpinnarna med extra allt, men det allra största var att Novas hjärta opererades med ett mycket lyckat resultat.
 
 
Mars blev lika lugn som februari var intensiv. Rambo kastrerades och jag firade hela påsken i Härads och Vansö kyrkor, med barn och barnbarn .... och så började intervjudelen i uppsatsarbetet.
 
Grodlycka i Ormkärr
 
I april kom våren. Djur och blommor började vakna till liv.
 
På promenad vid Skoklosters ruin med Linnéa och hundarna.

Maj bjöd på sommar och sol. Kulturresan till Blekinge var toppen och där träffade jag dessutom en kusin som jag inte träffat förut. Jag blev ännu en gång intervjuad angående min hypothyreos, denna gång av Hemmets journal. Tidigare har jag berättat om "min resa" för Icakuriren och Expressen.
 
Fotograf: Thomas Carlgren
 
Juni blev en högintensiv och fantastiskt rolig månad. Det började med att jag fick vara med vid Edwins förlossning. Mindre än ett dygn senare var Knyppelpinnarna på väg till knyppelfestivalen i Tönder. Det fortsatte med församlingsresor till Waxholm och Parken Zoo. Sist i månaden åkte jag till Vadstena på sommarkurs i knyppling... och Rebekka examinerades till flygvärdinna på SAS.
 
Edwin, ca 30 minuter gammal
 
Edwin, ett par timmar gammal
 
En knyppling från knyppelfestivalen i Tönder
 
Juli bjöd på tre veckors semester. Dessa tillbringade vi i båten. Vi åkte Hjälmare kanal till Örebro och tillbringade några dagar i Hjälmaren. Sen åkte vi ner Hjälmare kanal igen och åkte vi till flera av Mälarens städer. I Kungsör plockade vi upp Rebekka och Freedy som följde med via Köping till Västerås där de åkte hemåt igen. Några vänner kom och hälsade på i båten längs vägen. Vi avslutade vår sista semesternatt i Enköping innan vi åkte hem.
 

I augusti återgick livet till vardagen igen. Jag bokade in så lite som möjligt under början av augusti för jag vikade för chefen. Jag ville vara tillgänglig. Jag gjorde de sista intervjuerna för uppsatsen. Allt var lugnt så det blev en bra uppstart på terminen. Hemmavid höll jag på att rensa, jag försökte förfärdiga nästan-klara projekt och fixade med dopklänningen till Edwins dop och en klänning som Nova skulle ha på sin namngivning. Det var också lin- och ulldagar på Skansen där Knyppelpinnarna deltog samt Diakonins dag och Start upp-dagar på Lida.
 
 
September var också en riktigt bra månad. Edwin döptes i Skoklosters kyrka, Nova hade sin namngivningsceremoni, terminen på jobbet drog igång på riktigt med massa skoj samt femte terminen med knyppelkursen i Strängnäs och medlemsmöten i föreningen Knyppelpinnarna.
 
 
I oktober tog vi ut en andra semesteromgång och åkte till en av mina kusiner som bor i Florida. Det blev härliga veckor som bjöd på utflykter och shopping. Vi såg alligatorer, ibis, delfiner, plockade snäckor, åkte bil och båt och mycket mycket mer.
 
Everglades                                                  Bonita Beach
 
Solnedgång i Key West

November var en ganska intensiv månad utan att något särskilt speciellt egentligen hände. Det var mycket att göra på jobbet, delvis för att jag varit borta, delvis för att det ser ut så ibland. Sorgegruppen startade med ny kollega, jag jobbade två lördagar - Allhelgona och Stilla Dag - jag var på helgkurs och lärde mig knyppla Schneeberger och all övrig "ledig" tid ägnade jag åt att strukturera slutfasen i uppsatsen. Jag ringde upp min handledare och vi satte upp tydliga delmål samt så bockade jag dagar i min almanacka för att kunna fokusera på arbetet.
 
 
December månad blev inget att hänga i julgranen. Jag var hemma en vecka i influensa och en vecka i bronkit med antibiotika. Som grädde på moset blev jag och hundarna anfallna av en älg på en kvällspromenad. Men månaden slutade bra med en fin julhelg och därefter intensiva uppsatsdagar fram till nyår som firades i lugn och ro hemma med maken och närmsta grannarna.
 
Slutet gott, allting gott!
 
GOTT NYTT ÅR!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0