Nyårskrönika 2013

För femte året i rad! 2009, 2010, 2011, 2012.... och här kommer, tada-ta-dattadaaaa: 2013
 
Januari börjar året, även detta. Lite småtung månad med mycket snö och förkylningar som inte riktigt ville ge sig. Inte blev det bättre av att sköldkörteln strulade, men man får göra vad man kan för att sätta piff på tillvaron. Husdjurmässan med barnbarn, hockey och ett antal bio med bowling blev det.
 
 
På jobbet hade vi en clown på besök i caféet och så åkte vi på en härlig reträtt i arbetslaget.
 
 
 
På handarbetsfronten lärde jag mig tova! Torrtovning eller nålfiltning kan det kallas.
 
 
Februari blev ännu en tung månad. Först blev jag sjukskriven två veckor pga sköldkörtelstrul, sen blev jag hemma en vecka till i en ordentlig influensa. Dessutom upptäckte jag att den trygghet och omsorg jag upplevde på jobbet var en hos mig helt felaktig känsla, vilket kom att få efterverkningar resten av året.
 
Mars blev om möjligt en ännu tyngre månad. Ovanpå tråkigheterna på jobbet fick Bamse fick en akut leverinflammation och jag var inte alls så säker på att han skulle överleva. Dödssjuk låg han inne på Bagarmossens djursjukhus ett par dagar, bland annat över sin 3-årsdag, men fick sen komma hem. Han svarade bra på medicineringen och till hösten kunde vi få konstaterat att han är helt återställd.
 
 
I april började livet lätta något. Jag började få distans till februari och mars, återfick kontakt med en klasskompis efter nästan 35 år och efter en underbar resa till Teneriffa i slutet av april kände jag att livet började bli gott igen.
 
 
Sköna maj, välkommen... Våren exploderade i liv. Dessvärre exploderade det också i förorter som Husby och Hagsätra vilket fick följder i jobbet. Jag ägnade mycket tid nere vid det underbara livet kärret på fritiden, medan på jobbet gick vi med i Folkets Hus i Rågsveds nattvandringar.
 
 
En föreställning med Tosca på Operan tillsammans med Monica fick bli ännu en kontrast till livets övriga verkligheter...
 
                                                             Testar sufflös-luckan
 
...och så i slutet av månaden, årets stora händelse, fick jag återigen uppleva lyckan av ännu ett litet barnbarn - Meija!
 
 
Juni var en händelserik och rolig månad. Bamse avslutade sin hundkurs LYX, Bekki fyllde 20 år...
 
 
 
...på jobbet fick jag förmånen att följa med syföreningarna på deras årliga vårutflykt, i år till Vallentuna, samt ansvara för en bussresa med 100 personer till Eskilstuna zoo...
 
 
... vi hade clownkurs-intro, pappersblomsterbindning, jag försökte intressera mina arbetskamrater till vår nystartade friskvård, tältprojekt på Hagsätra Torg och våruflykt på jobbet som inkluderade lerduveskytte...
 
 
...jag och en kompis åkte skyview....
 
 
....och efter traditionellt midsommarfirande åkte jag på knyppelkurs i Vadstena för femte året i rad.
 

Knyppelursen i Vadstena var 12 dagar lång så större delen av kursen låg i juli. Underbara veckor i ett naturskönt landskap.
 
 
19 timmar efter avslutad knyppelkurs i Vadstena satt Janne och jag på flyget till Helsingfors.
 
Skitavlösning i Helsingfors                      Sveaborg
 
Under dagarna där infriade vi en gammal dröm Janne haft, att se Sveaborg. En fantastisk resa! Därefter blev det dags för ännu en fantastisk resa - den blå triangeln. Jag ska inte ödsla massa text på denna otroliga resa, allt finns att läsa i detalj --> här <--
 
 
I Augusti var semestern slut och redan i första veckan fick jag förmånen att åka till Tom Tits med en busslast förväntansfulla barnfamiljer.
 
 
Det blev  också fler tillfällen att jobba i Tältprojektet på Hagsätra Torg på fredagkvällarna.
 
 
Jag blev också inbjuden till sommarbröllop av två av mina ungdomar från tiden jag jobbade i Spånga församling. Sånt värmer hjärtat! Och det var jättekul att träffa så många av "mina" ungdomar... i högsta grad vuxna nu!
 
 
Annat roligt som hände var Tjejmetet vid Djurgårdsbrunnskanalen där familjens alla flickor och barn deltog och när vi samlade alla barn med respektive och barnbarn på landet för en fest- och arbetshelg. Livet är fantastiskt!
 
 
September blev en omvälvande månad. Efter de tråkigheter som varit på jobbet under våren och som ännu gav bitter eftersmak följde jag med tveksamhet med på kickoffen till London. Den var ämnad som ett nytänk och inspiration kring våra arbetsområden inom frivillighet och mångkultur. Kickoffen blev verkligen jättelyckad och jag ångrar inte att jag följde med.
 
 
 
 
Jag blev utsatt för ett rånförsök ...
 
 
 
 
Men trots att jag älskar mitt jobb slutade det med att jag sa upp mig. Det kändes inte som vi hade nån framtid efter konflikten som varit. Resten av månaden präglades av avslut och farväl. Jobbigt med många tårar, men nödvändigt som jag ser det. Vi kontaktade mäklare och huset vi bott i under 20 år lades ut på försäljning.
 
Bild från Bjurfors,  mäklaren
 
I oktober jobbade jag min sista dag, tog en vecka ledigt och gick sen in i en 6 veckor lång utbildning som Företagshälsovården anordnar. Den handlar om hälsa, både kropp och själ. Utöver det tog vi upp båten och parkerade den på Sanda som efter nyåret kommer bli vårt nya hem. Jag var på konstutställning och träffade många vänner samt bakade och knypplade i långa banor.
 
 
November fortsatte lite i oktobers anda, med trevligheter i lugn och ro. Kursen på företagshälsan gick sin gilla gång. Jag var på bio med en vän och jag var på bio ensam, jag var barnvakt och tittade till gravarna, jag var hemma och på landet. Monica hade dansuppvisning och det var kul! Dark Fusion kallas det och ligger inom ramen för orientalisk dans och magdans.
 
 
Och så tatuerade jag mig, min åttonde och nionde i ordningen.
 
Ängeln ska viska goda tankar i mitt öra             Månika, Linea, Iens och Rebeka, normalrunor
                                                                           från vikingatid.
 
Janne och jag var över till Åland och träffade släkt och vänner över en helg.
 

I övrigt bakade jag 200 Dumlekakor för två olika event för tyfonens offer i Filippinerna.
 
 
November avslutades med, och december började med att jag skrev ett intagningsprov för Mastersprogrammet i diakoni vid Diakonihjemmets högskola i Oslo. Resultatet får jag veta i början av 2014. Vi har packat vartefter och gjort oss av med möbler inför den förestående flytten som sker någon vecka in på nyåret. På Lucia, fredagen den 13:e, åkte Janne och jag på en veckas vila till Gran Canaria och helgen efter vi kommit hem åkte vi runt till barnbarnen för att lämna julklappar.
 

Julafton firade jag på VaPiano i Gamla Stan med Monica och Arto samt med midnattsmässa i Västerled. Annandagen åkte jag till föräldrarna. Packa, plocka, städa i mellandagarna och Nyårsafton firas på Sanda med grannarna och min vän från Örebro.
 
Men nu får jag önska oss alla ett riktigt Gott Nytt Spännande 2014! Vi hörs nästa år!
 
                                              
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0