Nyårskrönika 2014

Nu är det sjätte året jag kan bjuda på en nyårskrönika över året som gått. För mig har det blivit en rolig tradition att se tillbaka på det gångna året och reflektera över det som hänt, men jag brukar också läsa mina gamla nyårskrönikor. 2009 präglades i stor grad av struman, men året var absolut inte utan glädjeämnen, vi reste, vi fick barnbarn och köpte huset här i Strängnäs. 2010 var också påverkat av struman, men jag var klart på bättringsvägen, vi reste en hel del och så kom Bamse in i vårt liv. 2011 hade jag repat mig bra, min rehabiliteringsplan hade gett resultat och jag jobbade åter heltid. 2012 kan jag nog beskriva som de spännande resornas år då jag både ökenvandrade i Sinai på våren och i november firade Janne och jag vår 20:e bröllopsdag i Mexico. 2013 vill jag nog bara sammanfatta med att blev ett spännande år där vi avslutningsvis tog beslutet att bryta upp från Stockholm och flytta till landet.... och nu har ännu ett år gått. Så här blev 2014:

 

I januari flyttade vi till vårt lilla hus utanför Strängnäs.

 

 

Februari månads highlights var min 50-årsdag, som vi valde att fira smått med bara våra föräldrar samt närmaste grannar, samt rundresan i Turkiet med min äldsta dotter Monica.

 

                                                       Pamukkale
 
Turkiskt bad, Monicas 30-årspresent
 
I mars låg jag några dagar på sjukan med ett ryggskott som inte var av denna världen. Men i spåren av detta lovade jag mig själv att aldrig mer ha så ont! Vikten rår jag inte på, men träna upp min sargade muskulatur kan jag göra. Vi firade min äldsta dotter Monica som fyllde 30 år och jag var i Oslo för lektioner i etik i Master-programmet.
 
April gjorde sitt intåg med vårvärme, med blommor, fjärilar, fåglar och grodor.
 
 
I maj var jag tillbaka i Oslo för lektioner i Värderingar i Professionell Praxis, Monica och Arto följde med. Vi hade hand om Spike medan Linnéa och hennes familj åkte till Mallorca och jag pluggade inför tentorna i etik samt värderingskursen.
 
Akers fästning                                 En norsk tiger, två svenskor och en finne
 
Nyfikna killar
 
I månads-skiftet maj - juni var Janne och jag en vecka på Lesbos i den grekiska övärlden. Tentorna blev gjorda och efter midsommar åkte jag två veckor till Vadstena för knyppelkurs i finknyppling.
 
Knyppling på Stora Torget, Vadstena                Molivos, Lesbos
 
De första dagarna i juli var jag, som sagt, på knyppelkurs, i övrigt var månaden lugn. Jag knypplade mycket hemma, passade barnbarn när Linnéa och hennes familj flyttade, Janne jobbade stenhårt med bodarna på tomten.
 

Augusti månad blev lite mer händelserik. Svärmor firade sin födelsedag på böljan den blå, jag följde med barnbarn till Skansen, vi firade min 50-årsdag med barnen och Janne tog ledigt från bod-byggandet och vi spenderade en vecka på sjön med Jens och Sandra.
 
Lyssna på den här, bästa versionen av Mamma Mia ever!
 
I September började jag jobba i Huddinge på ett vikariat, och resten av hösten är förstås präglad av det. Det har varit mycket samtal, några bussresor, Torsdagsträffar, mässor, besök i andra kyrkor, hembesök o.s.v. Jag trivdes så himla bra att jag till slut, trots att jag gång på gång sagt att resvägen till och från jobbbet (20 mil) är för lång, bestämde mig för att söka tjänsten. Oktober blev en riktig svampmånad och vi plockade ihop drygt 10 kg svamp som förvällts och frysts ner eller torkats. Två dagar var jag på lektioner i diakonivetenskap på Ersta.
 
 
Det som stack ut i november var vår 22:a bröllopsresa och den gick till Gotland där vi spenderade en härlig helg på ett mysigt hotell med bubbelpool och balkong. Det blev också klart att jag fick tjänsten i Huddinge och påbörjar min fasta anställning 1 januari 2015.
 
 
December då? Jotack, jag jobbar och trivs. Janne hade velat resa nånstans under hösten men jag har nobbat det. Jag skickade honom till Grekland i september för att han skulle kunna ladda batterierna, men själv har jag hellre velat jobba efter mina månader som arbetslös. Julen har vi firat lite i etapper. Först samlades många i familjen hos Monica och Arto i slutet av november. Julafton tillbringades hemma och grannen kom in. Annadagen jobbade jag och på söndagen blev det lite mer julfirande hos Monica och Arto då Maija kommit på besök. Och jo, jag har ju tentat i diakonivetenskap också!
 
 
... och visst är det massor som jag inte skrivit om, men det går ju inte att sammanfatta ett helt år och få det läsbart.
 
  ~*~*~*~*~*~*~ Men nu önskar jag er alla ett riktigt Gott Nytt År ~*~*~*~*~*~*~
 
                               

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0